OBHÁJILI JSME TITUL :-)

20.06.2017 13:16

 

Koncem dubna naši školu opět navštívily auditorky ze Sdružení TEREZA, které je koordinátorem programu EKOŠKOLA v České republice. Účelem jejich návštěvy bylo zhodnotit, zda máme právo nosit tento prestižní titul i v příštích letech.

Auditorky, kterým dělaly průvodkyně členky našeho Ekotýmu Míša, Monča a Lucka, si prošly celou školu i školní zahradu. Popovídaly si s Ekotýmem, vedením školy a s některými žáky a pedagogy. Zavítaly také do školní kuchyně a jejich dotazy neminuly ani pana školníka. Následovala nezbytná kontrola administrativních záležitostí, pár fotografií ... a bylo hotovo! Odcházely s úsměvy na rtech, s pozitivním komentářem a chválou, co všechno jsme za ty dva roky v naší škole dokázali. Přesto nám však konečný verdikt neřekly. Ten jsme se dozvěděli až po třech týdnech a byl pro nás úspěšný. Největší poděkování si zaslouží děti z našeho Ekotýmu! Ty udělaly ve svém volném čase obrovský kus práce a dokázaly, že nejen dospělí mají tu moc měnit věci kolem sebe. Jejich snažení by však nebylo možné bez podpory paní zástupkyně a pana ředitele, kteří jsou naši aktivní členové. Velký dík patří také většině žáků, pedagogů i správních zaměstnanců, protože se čím dál víc zapojují do našich společných aktivit. 

Díky všem těmto lidem se tedy mohou naši zástupci zúčastnit slavnostního vyhlášení, které se bude konat v Senátu Parlamentu České republiky 22. června 2017. A naše škola může opět používat vlajku a cedulku potvrzující tento titul. Zároveň je to pro nás i obrovská zodpovědnost a spousta další práce do budoucna. Těšíme se na ni a věříme, že se k našemu snažení přidají i někteří další, a to nejen z naší školy.